Ik wil leren om mijn kinderen op juiste wijze te ondersteunen

Een van de belangrijkste en moeilijkste, maar ook één van de leukste taken waar we voor kunnen komen te staan is het opvoeden van kinderen. Een uitdaging die vaak onderschat wordt. Immers als opvoeder neem je altijd je eigen ervaringen mee. Deze ervaringen zijn niet altijd helpend om kinderen op verantwoorde wijze op te voeden. Daarnaast moeten deze ervaringen ook goed aansluiten bij de manier van leren en het karakter van het kind om het helpend te laten zijn.

Daarnaast kan het kind zelf tegen bepaalde moeilijkheden aanlopen waar hij zelfstandig of met hulp van zijn opvoeders niet uitkomt.

Ons uitgangspunt is dat u als opvoeder dé specialist bent over uw kind. Immers niemand anders als u kent uw kind het beste. Wij zien onszelf als een stukje gereedschap waar u gebruik van kunt maken om handvatten aangereikt te krijgen welke helpend (kunnen) zijn bij uw opvoedkundige taken.

Voorbeelden van opvoedkundige uitdagingen:

  • U en uw partner verschillen over opvoedkundige opvattingen.
  • Uw kind heeft driftaanvallen en u vindt het lastig om hiermee om te gaan.
  • Uw kind wordt gepest of school.
  • Uw kind heeft grensoverschrijdend gedrag.
  • U maakt een moeilijke periode door en weet niet goed hoe u uw kind hierbij kan betrekken.
  • Uw kind is in zichzelf gekeerd en uw weet niet hoe u uw kind kan bereiken.
  • U mist (tijdelijk) de aansluiting bij uw kind.

Wilt u een kennismakingsgesprek of u direct aanmelden vul dan dit formulier in.

Ervaringsverhalen

In verband met de privacy van onze deelnemers is ervoor gekozen gefingeerde namen en afbeeldingen te gebruiken. 

  • Toen Vurginia hier voor het eerst kwam was ik eerst super bang voor honden. Maar toen Ayda voor het eerst kwam werd ik veel minder bang. Omdat ik vaak heb gewandeld met Ayda en heb vaak trucjes met haar gedaan en toen kreeg ik veel vertrouwen in haar. Ik moest vragen aan een mevrouw als de product er was, maar ik durfde dat nooit en toen ging Ayda met me mee en toen durfde ik het wel! Het is altijd super gezellig met elkaar. We wandelen vaak met elkaar en Ayda, super gezellig altijd. Ze helpt me vaak met me huiswerk. Ze heeft me vaak geholpen over pesten. We spelen vaak spelletjes.

    Spiegel