Ik wil leren om zelfstandig te wonen

Het nieuwe begeleid zelfstandig wonen

Bij het nieuwe begeleid zelfstandig wonen woont u zelfstandig in een woongroep waar u met elkaar kunt werken aan uw doelen en van elkaar kunt leren.

U komt hiervoor in aanmerking wanneer het door verschillende redenen niet lukt om zelfstandig te wonen maar u hier met kleine stapjes wel naartoe wilt en kunt werken.

In tegenstelling tot andere soorten woonvormen bieden wij een woonvorm aan waarbij de deelnemer uitgenodigd wordt om zoveel mogelijk zelfstandig te leven. Dit houdt onder andere in dat u in onze woonvorm zelf financieel verantwoordelijk bent voor het betalen van de huur en andere woonlasten.

Met gemeenten hebben wij hierover afspraken gemaakt. Deze afspraken houden onder andere in dat wij alle dagen dag en nacht aanwezig zijn om u zo goed mogelijk te ondersteunen.  Op dit moment hebben wij een woonvorm in Bolsward. De woonvorm is alleen beschikbaar voor inwoners van gemeente Sûdwest Fryslân. 

Wilt u een kennismakingsgesprek of wilt u meer informatie vul dan dit formulier in.

Ervaringsverhalen 

In verband met de  privacy van onze deelnemers is ervoor gekozen om gefingeerde namen en afbeeldingen te gebruiken.

 • Stock Photo Closeup Portrait Of Young Successful Smiling Woman Student Being Excited Giving Thumbs Up 176410118 (1)

  Mijn naam is Rob en ik ben 52 jaar. Anderhalf jaar geleden ben ik bij Eigen Regie Friesland terecht gekomen op de locatie in Bolsward, vanuit de crisisopvang in Burgum. Ik was alcoholverslaafde en depressief. Bij Eigen Regie Friesland heb ik ervaren dat je een mens bent en niet alleen 'de verslaafde'. Hier ben ik door de juiste begeleiding en kundig personeel weer op de been gekomen en nu alweer een tijdje zonder drank. Op alle gebieden staan de begeleiders je bij financieel, meegaan naar afspraken, aangaan van vrijwilligerswerk, sociale contacten et cetera. Ze ondersteunen je om je Eigen Regie te pakken.

  Rob

 • Stock Photo Closeup Portrait Of Young Successful Smiling Woman Student Being Excited Giving Thumbs Up 176410118 (1)

  Dit is de eerste plek waar ik woon en waar wordt gekeken naar wat je wel kan in plaats van alleen maar op wat je slecht doet. Ze helpen je waar het nodig is en er is veel geduld. Het is voor alle leeftijden en dat is heel fijn. Ik ben met behulp van Eigen Regie Friesland gestopt met blowen.

  Laura

 • Stock Photo Closeup Portrait Of Young Successful Smiling Woman Student Being Excited Giving Thumbs Up 176410118 (1)

  Mijn naam is Robin en ik ben 20 jaar. Ongeveer 1 jaar geleden kwam ik bij Eigen Regie Friesland dankzij het gebiedsteam. Ik was uit huis gezet door mijn ouder. Ik kende geen basis vaardigheden en ik wist ook niet hoe ik met geld om moest gaan. Dankzij Eigen Regie Friesland heb ik deze dingen geleerd, maar ik heb nog een lange weg te gaan. Dankzij Eigen Regie Friesland heb ik begeleiding die ik nodig heb.

  Robin