Nieuws

Explosieve uitbreiding van cliënten die huishoudelijke ondersteuning nodig hebben.

Explosieve uitbreiding van cliënten die huishoudelijke ondersteuning nodig hebben.

Huishoudelijke ondersteuning

Wij zijn enorm trots en enthousiast dat wij inmiddels de 100e cliënt voor huishoudelijke ondersteuning hebben mogen verwelkomen binnen de gemeente de Fryske Marren!

Door een groot tekort aan huishoudelijk ondersteuners en de vele aanvragen die wij momenteel binnenkrijgen hebben we besloten om onze vacature voor huishoudelijk ondersteuner constant open te houden. Dit heeft ertoe geresulteerd dat wij in de afgelopen twee maanden 6 nieuwe collega's hebben toegevoegd aan ons team 'huishoudelijke ondersteuners'. 

Wij heten Sigrid, Isabella, Vera, Mila, Jissica en Ingrid dan ook van harte welkom in ons team! Door uitbreiding van ons team hebben we het mogelijk gemaakt dat wij tijdens de zomerperiode alle medewerkers hebben kunnen vervangen bij cliënten die dit ook wenste. Ook hebben we ervoor gezorgd dat er bij ons géén wachtlijsten zijn! 

Bij ons staat de kwaliteit van de huishoudelijke ondersteuning hoog en vinden wij het erg belangrijk dat u zoveel mogelijk de regie houdt over hoe de huishoudelijke taken uitgevoerd moeten worden. Om die reden vragen wij dan ook altijd wat uw wensen hierin zijn. 

Bent u op zoek naar een betrouwbare huishoudelijke ondersteuner vanuit de WMO én wilt u de huishoudelijke ondersteuning geleverd krijgen vanuit een enthousiast team die met u meedenkt, dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres!

 

Beleid coronavirus

Beleid coronavirus

Het coronavirus heeft ons nog steeds in de greep. Uiteraard vinden wij het belangrijk om zo veilig mogelijk te werken voor zowel de deelnemers als voor de medewerkers. Echter, we hechten er ook veel waarde aan om de ondersteuning zo verantwoordelijk mogelijk voort te zetten.

Eigen Regie Friesland volgt hierin de richtlijnen van het RIVM. In dit artikel leest u hoe wij invulling geven aan deze richtlijnen binnen de ondersteuning. 

Uitleg over de dramadriehoek

Uitleg over de dramadriehoek

Een interessant filmpje over de dramadriehoek. De dramadriehoek is ontwikkeld door Stephen Karpman. Het model is afkomstig vanuit de transactionele analyse en beschrijft welk gedrag mensen vaak vertonen wanneer de communicatie en samenwerking niet goed verloopt. Onbewust nemen mensen volgens deze theorie een bepaalde rol aan. Herken jij je in één van deze rollen? Vul dit formulier in zodat we je verder op weg kunnen helpen.